24.11.2022, 18:00

Євросоюз готує дев'ятий пакет санкцій проти РФ

Иллюстративное фото / Открытый источник

Європейський Союз готує дев'ятий пакет санкцій проти РФ після останнього масованого удару по Україні.

Євросоюз має намір запровадити дев'ятий пакет санкцій проти РФ. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 24 листопада на прес-конференції у Фінляндії, де вона перебуває з візитом, передає Час Пік.

"Ми наполегливо працюємо над тим, щоб вдарити по Росії у найболючіше місце, щоб ще більше послабити її можливості вести війну проти України, і сьогодні я можу оголосити, що ми на повну потужність працюємо над дев'ятим пакетом санкцій", - сказала голова Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн не стала розкривати подробиць щодо того, які саме обмеження міститиме новий пакет санкцій ЄС щодо РФ, але зазначила, що Захід не заспокоїться, поки Україна не переможе Путіна.

"Я впевнена, що вже дуже скоро домовимося з G7 та іншими великими партнерами про запровадження глобальної стелі цін на російську нафту. Ми не заспокоїмося, доки Україна не переможе Путіна", - наголосила глава Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн назвала "несправедливою та варварською війною" нинішню агресивну війну РФ проти України, розцінивши російські удари по українській цивільній інфраструктурі як військові злочини.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк