25.11.2022, 12:14

МВС Литви припиняє співпрацю з МВС Білорусі

МВД Литвы прекращает сотрудничество с МВД Беларуси

Міністерство внутрішніх справ Литви 25 листопада оголосило про розірвання договору про співпрацю із Міністерством внутрішніх справ Білорусі.

За повідомленням МВС Литви, двостороння угода, підписана 1993 року, передбачала співпрацю в управлінні міністерствами. За словами міністра внутрішніх справ Агне Білотайте, практичної реалізації угоди не було від часу "несправедливих президентських виборів" у Білорусі в 2020 році, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Литва не бачить можливостей для співпраці з ворожими режимами. Білорусь, будучи найближчим союзником кремлівського режиму, продовжуючи гібридну атаку проти Литви та руками своїх чиновників витіснення нелегальних мігрантів до нашої країни, не може і не буде партнером Литви ні у внутрішніх справах, ні в інших сферах", - йдеться у заяві Білотайте.

МВС Литви також поінформувало, що з початку відновлення незалежності Литва підписала різні двосторонні угоди з Білоруссю про співпрацю у відповідних галузях управління Міністерства внутрішніх справ, розірвання яких потребує рішення уряду, а також низку міжвідомчих угод.

Наразі Литва вже призупинила виконання програм прикордонного співробітництва з Білоруссю та РФ, які фінансуються Єврокомісією.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: