07.12.2022, 20:51

Єврокомісія оголосила про дев'ятий пакет санкцій проти РФ: що до нього увійде

еврокомиссия

У середу, 7 грудня, Єврокомісія анонсувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії і розкрила його зміст.

Відповідну заяву глави Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн оприлюднено ]]>на сайті]]>, передає Час Пік.

Ляйєн зазначила, що вісім пакетів санкцій, які вже діють проти РФ, "сильно кусаються". Дев'ятий - ще більше посилить тиск.

"По-перше, ми пропонуємо додати до нашого санкційного списку ще майже 200 фізичних та юридичних осіб. Сюди входять російські Збройні сили, а також окремі офіцери та підприємства оборонно-промислового комплексу, депутати Державної Думи та Ради Федерації, міністри, губернатори, політичні партії та інше. Цей список охоплює ключових постатей, винних у жорстоких та навмисних ракетних ударах Росії по мирних жителях, у викраденні українських дітей у Росію та у крадіжці української сільськогосподарської продукції", - стверджує президент Єврокомісії.

Крім того, додаткові санкції передбачається запровадити проти трьох російських банків, включаючи повну заборону на операції із Всеросійським банком розвитку регіонів.

Обмеження стосуватимуться експорту, насамперед, товарів подвійного призначення.

У РФ буде закрито доступ до дронів та безпілотників. Передбачається запровадження заборони на прямий експорт двигунів для дронів до Росії та експорт у будь-які треті країни, такі як Іран.

"Ми також завдамо удару російській пропагандистській машині, відключивши від ефіру чотири додаткові канали та всі інші платформи поширення. І ми пропонуємо подальші економічні заходи проти російського енергетичного та гірничодобувного сектору, включаючи заборону на нові інвестиції в гірничодобувну промисловість у Росії. Цей пакет доповнює повний заборона ЄС на імпорт російської морської нафти, яка набула чинності цього тижня, а також обмеження світових цін на нафту, узгоджене між G7", - додала Ляйєн.

Читайте також: Меркель впевнена, що війна в Україні закінчиться за столом переговорів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк