15.12.2022, 12:26

В аеропорту російського Новосибірська на злітній смузі спалахнув літак АН-12

В аэропорту российского Новосибирска загорелся самолет АН-12

В міжнародному аеропорту "Толмачево" у російському Новосибірську літак Ан-12 здійснив вимушену посадку, після чого загорівся прямо на злітній смузі.

В аеропорту Толмачово під російським Новосибірськом 15 грудня стався інцидент із літаком Ан-12БК. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Як стало відомо, літак входить до експериментальної авіації, і в "Росавіації" коментувати пожежу не можуть. Наразі з'ясовуються всі подробиці події.

У прес-службі аеропорту повідомили, що літак спалахнув після вимушеної посадки.

"О 12:57 (08:57) екіпаж літака Ан-12 здійснив вимушену посадку в аеропорту "Толмачево" через відмову силової установки. Спостерігалося горіння в правій частині крила в районі четвертого двигуна. Аварійно-рятувальними службами аеропорту займання було ліквідовано" , - заявили в прес-службі аеропорту.

На кадрах, що з'явилися у мережі, видно, що у літака на злітно-посадковій смузі знаходиться кілька пожежних машин, й рятувальники гасять один із двигунів.

Довідка: Ан-12 - тактичний військово-транспортний літак, призначений для посадкового та парашутного десантування особового складу повітрянодесантних військ та різноманітних військових вантажів, а також для перевезення поранених і великогабаритних вантажів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк