16.12.2022, 18:54

Заробили квиток назад: росіяни вручають повістки українцям, які приїхали працювати до РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

Українцям, які приїхали до Росії працювати, вручають повістки та відправляють назад.

Про це повідомила Луганська ОВА, передає Час Пік.

Працевлаштування українців, які отримали тимчасовий притулок у Росії, відрізняється від порядку працевлаштування інших іноземців.

Примусово знецінюють росіяни та статус нашого паспорта - документом, що засвідчує особу українця, все одно буде свідчення надання тимчасового притулку.

"Водночас - отримав паспорт Росії, можуть одразу вручити повістку та повернути на батьківщину - на фронт. Замкнене коло", - йдеться у повідомленні.

Тим часом на окупованій території Луганщини кількість чоловіків стрімко зменшується, а від цього мобілізаційні заходи лише посилюються.

Якщо раніше повістку вручали співробітники так званої "народної міліції", то нещодавно цю функцію почали виконувати представники окупаційної влади. Прийшов до міської псевдоадміністрації у справах - отримав повістку.

"Через велику кількість поранених окупантів пологові будинки в Луганську перетворюються на справжні муки. Так, у пологовому відділенні міської лікарні №3 облаштували військовий госпіталь для представників приватних компаній. Через заповненість ліжко-місць чоловіками деяким жінкам довелося народжувати в коридорі або в кареті швидкої допомоги", - повідомили в ОВА.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: