16.12.2022, 22:50

"Всю відповідальність несе Росія": у США прокоментували висловлювання РФ про системи Patriot

Ольга Ранська | Всі новини автора
Ведант Патель

Держдепартамент США, відповідаючи на коментарі російського уряду про те, що можливе постачання США ракетних комплексів Patriot в Україну приведе до непередбачуваних наслідків і створить загрозу глобальній безпеці, відповів, що Росія одноосібно несе відповідальність за провокації в Україні.

Про це сьогодні повідомляє видання CNN, передає Час Пік.

"Єдиних провокаційних заходів, яких було вжито в ході всього цього конфлікту, було вжито Росією", — заявив заступник офіційного представника Держдепартаменту Ведант Патель на брифінгу для преси у п'ятницю, 16 грудня.

"США зараз ніколи не перебували у стані війни з Росією", — сказав Патель.

Цього тижня CNN повідомило, що адміністрація президента Джо Байдена завершує розробку планів щодо відправки системи протиракетної оборони Patriot на Україну, за словами двох офіційних осіб США та високопоставленого представника адміністрації.

Хоча Патель не оголошував про якусь нову допомогу США в галузі безпеки Україні, він сказав, що США роблять "саме те, що президент Байден сказав президенту [Володимиру] Путіну, що ми робитимемо… якщо Росія нападе на Україну, ми надамо допомогу в галузі безпеки, і допомагатимемо Україні захистити себе і захистити свою територіальну цілісність і суверенітет".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: