17.12.2022, 06:59

Путін летить у гості до Лукашенка: про що це свідчить?

Віктор Білий | Всі новини автора

На офіційному сайті самопроголошеного президента Білорусі повідомляється, що 19 грудня Володимир Путін відвідає Мінськ з робочим візитом. У заяві йдеться про те, що керівники двох країн обговорять питання торговельно-економічного співробітництва, проблеми сфер енергетики та безпеки.

Востаннє Путін відвідував Лукашенко у 2019 році, про що це говорить?

На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), російський диктатор може летіти до Мінська на зустріч для того, щоб ще раз чинити тиск на самопроголошеного президента Білорусі та посилити інформаційну кампанію щодо можливого нового наступу російських військ з території Білорусі, передає Час Пік.

Аналітики вважають, що Путін, швидше за все, під час своєї поїздки до Мінська хоче натиснути на Лукашенка, щоб отримати поступки щодо інтеграції країн.
Своєю чергою Лукашенко вже почав створювати інформаційні передумови, щоб відмовити Путіну в його вимогах, як він це робить уже не одне десятиліття.

Також, на думку експерта інституту, візит Путіна має посилити інформаційну кампанію щодо небезпечного розвитку подій у війні, а саме нового наступу російських військ з території Білорусі взимку 2023 року.

В ISW вважають, що новий наступ росіян з території Білорусі можливий, але малоймовірний.

Читайте також: Експерт відповів, чи чекати на початку наступного року нової навали орди на Київ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк