22.12.2022, 14:01

"Злий рок": На російському авіаносці "Адмірал Кузнєцов" знову пожежа

"Адмирал Кузнецов"

На єдиному авіанесучому крейсері, флагмані ВМФ РФ та Північного флоту "Адмірал Кузнєцов" знову сталася пожежа. В даний час корабель знаходиться на ремонті у російському Мурманську.

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" вже 5 років стоїть на ремонті у доці заводу "Звездочка" у Мурманську. Займання сталося при виході з сухого доку, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Російські ЗМІ, з посиланням на представника екстрених служб, повідомили, що "невелике загоряння" сталося під час ремонту. Спрацювала пожежна система корабля і вогонь швидко загасили. Збитків судну завдано не було.

Про причини займання не повідомляється. Відомо, що було евакуйовано 20 осіб, постраждалих немає.

У мурманських пабликах пишуть, що корабель на 15 діб закрили до з'ясування обставин. Загоряння було невеликим, проте йому надали підвищений ранг, зважаючи на важливість об'єкта.

на авианосце "Адмирал Кузнецов" снова пожар

"Адмірал Кузнєцов" є єдиним авіаносцем ВМФ РФ, він став на ремонт у квітні 2018 року. Передбачалося, що у 2021 році корабель повернеться до складу ВМФ, але через цілу серію подій ці терміни перенесли на невизначений термін.

У жовтні 2018 року затонув плавучий док, де на ремонті стояв "Адмірал Кузнєцов", крейсер отримав 5-метрову пробоїну. У грудні 2019 року на борту корабля, що стоїть на ремонті в доках заводу "Звездочка", сталася пожежа, внаслідок якої загинуло двоє людей, ще 14 постраждало.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк