21.01.2023, 18:16

"Який злочин вчинила ПВК "Вагнер?": Пригожин вимагає пояснень від США

Євген Пригожин

Наступного тижня США введуть санкції проти російської приватної військової компанії "Вагнер". Євген Пригожин обурився і написав листа в Білий дім.

Про це повідомляє британська інформагенція "]]>Reuters]]>", передає Час Пік.

Очільник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин опублікував в суботу короткий лист в Білий дім з питанням "В якому злочині звинувачують його компанію?", після того, як Вашингтон оголосив про нові санкції проти групи.

Речник Білого дому з нацбезпеки Джон Кірбі заявив у п'ятницю, що Вагнер, який підтримує російські війська в їхньому вторгненні в Україну, буде визнано значущою транснаціональною злочинною організацією, а санкції щодо неї та пов'язаних з нею компаній будуть розширені.

"Нарешті тепер ПВК "Вагнер" та американці - колеги. Наші відносини тепер можна назвати "розбіркою злочинних кланів", - відреагував на цю заяву Пригожин.

У листі англійською мовою, адресованому Кірбі й розміщеному в телеграм-каналі пресслужби засновника "Вагнера", говорилося: «Шановний пане Кірбі, чи не могли б ви уточнити, який злочин був скоєний ПВК Вагнера?»

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк