03.02.2023, 17:06

40 країн може байкотувати Олімпіаду 2024 в Парижі, якщо до змагань допустять росіян та білорусів

Марина Началова | Всі новини автора
Олімпіада 2024

Набирає обертів рух країн світу проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді 2024 через війну в Україні.

2 лютого 2023 року НОК України опублікував ]]>лист ]]>міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта президенту МОК Томасу Баху. 

Цей лист був реакцією на відповідь МОК від 25 січня цього року, в якому не виключалась участь російських та білоруських спортсменів в олімпіаді.

«Хочу підкреслити, що саме Росія і Білорусь порушили олімпійське перемир'я. Ні для кого не секрет, що НОКи в цих країнах знаходяться під повним контролем урядів і, крім того, багато членів олімпійських команд є військовослужбовцями їхніх Збройних Сил. Збройні сили, які щодня вбивають сотні мирних людей, у тому числі й членів української Олімпійської родини. Багато представників світової спортивної спільноти були шоковані, коли президент Олімпійського комітету Росії заявив, що для членів російської Олімпійської збірної це честь брати участь у війні проти України. Багато російських олімпійців і багато активних спортсменів відкрито підтримують і заохочують дії російського уряду щодо вторгнення в Україну», - написав Гутцайт.

Сьогодні ж 3 лютого 2023 року Міністр спорту Польщі заявив, що до 40 країн можуть бойкотувати Олімпіаду 2024 року на знак протесту.

«Я думаю, що найближчого тижня 40 країн займуть дуже тверду і дуже чітку позицію проти включення російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду. Враховуючи це, я не думаю, що ми зіткнемося з жорсткими рішеннями перед Олімпіадою і, якщо ми будемо бойкотувати Ігри, то коаліція, до якої ми входитимемо, буде достатньо широкою, щоб проведення Ігор було безглуздим», - заявив Каміль Бортничук під час свого виступу на польському телебаченні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: