06.02.2023, 08:28

Потужний землетрус у Туреччині та Сирії: у кількох провінціях обрушилися багатоквартирні будинки (відео)

Віктор Білий | Всі новини автора

Потужний землетрус магнітудою 7,8 стався вранці в понеділок на півдні Туреччини та на півночі Сирії, зруйнувавши будівлі та викликавши гарячкові пошуки тих, що вижили серед руїн у містах та селищах по всьому регіону.

Про це повідомляють закордонні ЗМІ, передає Час Пік.

Щонайменше 207 людей загинули та сотні отримали поранення, кількість жертв може збільшитися.

"Мешканці по обидва боки кордону були розбуджені поштовхами за кілька годин до світанку. Десятки будівель обрушилися в містах по всьому прикордонному регіону", - йдеться у повідомленні.

Постраждалих - близько 500 осіб, обрушилися десятки багатоповерхівок. Це один із найсильніших землетрусів в історії, його магнітуда – 7,8 бала.

Підземні поштовхи потім протягом пів години відчувалися в різних регіонах, зокрема в столиці Анкарі, в Адані, Невшехірі, Газіантепі, Кайсері, Мерсині, Хатаї.

Загальна кількість загиблих у Туреччині на 8:00 понад ста людей. Вірогідно визначити немає можливості, т.к. багато людей залишаються під завалами. Постраждали ще щонайменше 440 людей.

Велика кількість будівель обрушилася і в Сирії: є жертви, багато людей у пастці під уламками у північно-західній частині країни.

Найбільше від підземних поштовхів постраждали сирійські провінції Хама, Алеппо й Латакія, кажуть у Дамаску.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк