12.02.2023, 12:01

Момент початку потужного землетрусу у Туреччині потрапив на відео

Віктор Білий | Всі новини автора

У мережі з'явилося відео, на якому показано момент початку землетрусу в Туреччині. На ранок неділі, 11 лютого, кількість загиблих у Туреччині та Сирії в результаті землетрусів зросла до 29 117 осіб - 24 617 і 4 500 відповідно.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал "Інсайдер UA", передає Час Пік.

У Туреччині продовжують знаходити тих, хто вижив.

"При розборі завалів у турецькому Хатаї рятувальники виявили живе семимісячне немовля, хлопчик пролежав під уламками будівель майже шість діб", - пише видання Haberturk.

Уточнюється, що фахівці почули звуки після того, як частину завалу вдалося розібрати, рятувальники побачили там живого малюка. Уточнюється, що дитину передали медикам.

Також у турецькому місті Антакья дворічну дівчинку дістали живий з-під завалів на шостий день після землетрусів.

Зазначається, що в країні проводиться розслідування у зв'язку з порушенням правил будівництва будівель, що обрушилися через землетруси.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуат Октая, у цій справі підозрюється 131 особа.

Після землетрусів у Туреччині опозиція виступила з критикою чинної влади країни через масове порушення правил будівництва будівель. Турецькі експерти зазначали, що протоколів будівництва, запроваджених після землетрусу 1999 року, не дотримувалися.

За інформацією видання Gazete Duvar, норми підірвала "спірна амністія" щодо незаконного будівництва, яке принесло прибуток будівельним компаніям.

Нагадаємо, 6 лютого в Туреччині та сусідній Сирії сталися землетруси. Магнітуда першого землетрусу на південному сході Туреччини сягнула 7,8.

Уряд виділить на ліквідацію наслідків землетрусів $5,3 млрд. Рейтингове агентство Fitch оцінило економічні втрати Туреччини у $4 млрд.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк