22.02.2023, 17:04

"Кінні космонавти, і Катюша - солдат радянський": як на стадіоні "Лужники" у Москві пройшов "шабаш" під виглядом "святкового концерту"

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 22 лютого на стадіоні "Лужники" в Москві влаштували "шабаш" під виглядом "святкового концерту". У програмі заходу, масовка для якого набирали по 500 рублів за "голову", "кінні космонавти, і Катюша - солдат радянський у виконанні офіцера "Беркута". І 10 хвилинний виступ диктатора Путіна з криками "Ура!".

Про це повідомляють росЗМІ та Telegram-канали, передає Час Пік.

У своєму виступі російський диктатор знову говорив про війну проти України. На цей раз Путін був особливо пафосний і незвичайно лаконічний. Усього його виступ тривав не більше 10 хвилин.

"Прямо зараз йде бій на наших історичних рубежах, за наших людей. Його ведуть такі ж мужні бійці, як ті, що стоять тут, поряд з нами", - сказав диктатор.

Далі Путін досить кволим голосом запропонував натовпу прокричати потрійне "Ура", вдав, що співає гімн РФ, знову вигукнув "Ура" та "Росія" - і пішов геть, залишивши масовку у супроводі "зірок російського шоубізнесу".

Достатньо містко атмосферу "свята на тлі чуми" у Москві описав народний депутат України Олексій Гончаренко у Telegram-каналі.

"Ви не уявляєте, який там дурдом у Лужниках. Машков плаче, Дюжев співає пісню Цоя і теж майже в сльозах. Харатьян підспівує цим театралам. А потім був реп під пісню "Катюша" та пісні луганських філармоністів, які першими пішли на фронт, захопили дев'ятиповерхівку в Маріуполі й самі оточили "Азов". На тлі цього росіян годували безкоштовною гречкою із сосисками. Це як стійло та цирк шапіто в одному флаконі", - написав нардеп.

Як пише Telegram-канал "Сота", "тим часом відвідувачі Путіна у Лужниках можуть спостерігати останнє досягнення Роскосмосу: кінних космонавтів".

"Один з офіцерів "Беркуту" Микола Романенко виконує військовий реп про Катюшу (ту саму, яка виходила на берег). Крім іншого, ліричний герой пісні вважає, що цю війну назвуть Великою, а останній його куплет містить слова "навіки ваш, Катюша, солдатів радянський", - пише Тг-канал.

За даними пропагандистів, на стадіоні зібралося близько 200 тисяч людей.

Ще до початку концерту-шабашу повідомлялося, що на нього централізовано везуть студентів із регіонів, їм обіцяють додаткові бали та звільнення від пар. Також за кілька днів до "концерту" у мережі масово збирали масовку. За участь у створенні картинки "масової підтримки" кремлівського диктатора обіцяли платити по 500 рублів.

Втім, і глядачі, які отримали запрошення, і найняті за 500 рублів, повинні були надати персональні дані організаторам.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: