24.02.2023, 09:39

Австралія та Нова Зеландія оголосили про нові санкції проти РФ

Австралия и Новая Зеландия объявили о новых санкциях против РФ

У річницю військового вторгнення РФ в Україну Австралія та Нова Зеландія оголосили про додаткові санкції проти Росії. Уряд Австралії також оголосив, що надасть Україні новий пакет військової допомоги.

Про це йдеться у заяві на ]]>сайті ]]>уряду Австралії та на ]]>сайті]]> уряду Нової Зеландії, повідомляє Час Пік.

Уряд Австралії запровадив додаткові цільові фінансові санкції і заборони на поїздки щодо 90 осіб, а також цільові фінансові санкції щодо 40 юридичних осіб.

Під санкції потрапили російські міністри, які відповідають за енергетику, природні ресурси, промисловість, освіту, трудові ресурси, міграцію та охорону здоров'я.

У розширений список санкцій включені Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, члени Центральної виборчої комісії РФ та її керівник Елла Памфілова, кілька російських губернаторів, керівник Прикордонної служби ФСБ, директор ФСВП, гендиректор "Першого каналу" Костянтин Ернст.

До списку організацій, щодо яких було введено санкції, крім концерну "Калашников", АТ "Адміралтейські верфі", ПАТ "Туполєв" та АТ "Державний ракетний центр ім. В.П.Макєєва", потрапили машино- та авіабудівні підприємства та конструкторські бюро, фонд "Сколково", компанія "Сколтех", новинне агентство "Супутник", Далекосхідний банк та АТ "Росексімбанк".

Уряд Австралії також оголосив, що надасть Україні додаткові безпілотні авіаційні системи. Ці системи забезпечують розвідку, спостереження та рекогносцировку поля бою для українських збройних сил.

Уряд Нової Зеландії оголосив про санкції щодо 87 російських громадян.

"Сьогодні ми оголосили про один із найбільших раундів санкцій проти Росії, що є ще однією демонстрацією рішучого засудження Новою Зеландією її незаконних дій.

Ці нові санкції проти 87 громадян рф є нашим другим найбільшим пакетом санкцій. До списку входять політичні діячі, які мають стратегічне значення для РФ та близьких до Путіна", - йдеться у заяві глави новозеландського МЗС Нанаї Махути.

Під санкції також потрапили члени ЦВК РФ, які намагалися узаконити напад на суверенітет України шляхом проведення фіктивних референдумів в окупованих регіонах України.

Санкції автоматично поширюються і на родичів та партнерів фігурантів списку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк