25.02.2023, 09:22

США ввели масштабні санкції проти РФ: до "чорного списку" потрапили ватажок "ЛНР" та пропагандистка Скабєєва

США ввели масштабные санкции против РФ

Державний департамент США у рамках санкційного пакету до річниці повномасштабного вторгнення в Україну оголосив про візові та фінансові обмеження проти низки російських фізичних та юридичних осіб.

Держдепартамент та Міністерство торгівлі США розширили свої списки санкцій по РФ. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті Держдепу, передає Час Пік.

У список санкцій потрапили 47 губернаторів та глав республік РФ, 9 міністрів. Також обмеження введено проти низки держчиновників із російських управління у справах міграції, адміністрації президента, Ради безпеки, Генпрокуратури та уряду.

Обмеження ввели, серед іншого, проти пропагандистки Ольги Скабєєвої, дружини заступника начальника Генштабу ЗС РФ Сергія Суровікіна (раніше командував окупаційними військами РФ в Україні), батальйону бойовиків "Спарта" та батька його померлого засновника Володимира Жоги (був ліквідований у березні 2022 р.) Артема Жоги, якого у травні 2022 року особисто приймав Володимир Путін.

Ватажка терористичної організації "ЛНР" Леоніда Пасічника також включили до снакційного списку США.

"Леоніда Пасічника включено до переліку за відповідальність або співучасть, а також за пряму або опосередковану участь або спробу участі в діяльності, яка підриває мир, безпеку, політичну стабільність або територіальну цілісність Сполучених Штатів, їхніх союзників або їхніх партнерів", - йдеться у повідомленні.

Фінансові санкції накладено на низку компаній, що працюють у секторі оборони РФ, а також допомагають їй ухилятися від вже введених санкцій.

Крім того, Держдеп США оголосив про запровадження візових обмежень для 1219 російських військових, включаючи офіцерів, за дії, що загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність чи політичну незалежність України.

Під санкціями також опинилися:

  • Російський федеральний ядерний центр – Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики імені Забабахіна;
  • Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики;
  • Науково-дослідний інститут автоматики імені Духова, який розробляє ядерні боєголовки;
  • Головне управління глибоководних досліджень, яке є морським еквівалентом російської військової розвідки;
  • акціонерне товариство "Експлуатаційна організація Запорізької атомної електростанції", яке створили з метою узурпації контролю на ЗАЕС;
  • два дочірні підприємства "Росамтому" (АТ "Энергоспецмонтаж" та "Трест Росспецэнергомонтаж");
  • Троїцький інститут інноваційних і термоядерних досліджень.

Крім того, американська влада оголосила про підвищення мит на ввезення до США з РФ деяких металів, мінералів та виробів хімічної промисловості на загальну суму 2,8 млрд доларів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: