28.02.2023, 12:43

Росію атакували дрони: У Туапсе пожежа на нафтобазі, а в Петербурзі ввели план "Килим"

Віктор Білий | Всі новини автора

За останню добу помітили безпілотники в п'яти регіонах Росії. У Туапсе це закінчилося ударами по нафтобазі, а Петербурзі довелося підіймати винищувачі.

Про це повідомляє Telegram-канал "]]>База]]>", передає Час Пік.

Повідомляється, що вранці 27 лютого три безпілотники-камікадзе атакували Брянську область. Це сталося приблизно за півтора кілометра від кордону. Постраждала вежа зв'язку.

"Близько півночі чотири безпілотники з вибухівкою впали в Білгородській області. Два з них впали біля житлових будинків і пошкодили чотири автомобілі, ще один розбився об стіну - його уламки потрапили в одну з квартир, а всіх мешканців будинку довелося евакуювати. Четвертий дрон упав на дах. супермаркету "Леон" і вибухнула, після чого почалася пожежа, що охопила покрівлю та 20 квадратних метрів усередині будівлі", - повідомляє ТГ-канал.

Також уночі в адигейському селищі Новий упав невстановлений літальний апарат. Як і у випадку з Білгородською областю, жертв та постраждалих через аварію немає, але БПЛА зруйнував одну зі споруд на фермі. Про це заявив голова Адигеї Мурат Кумпілов.

Близько другої години ночі по нафтобазі "Роснефти" в Туапсе, ймовірно, вдарили два безпілотники. На території сталися вибухи й почалася пожежа, яку вдалося швидко загасити. В результаті ударами пошкодила будівля бойлерної поряд із нафтосховищем.

"Вранці, 28 лютого, через непізнаний об'єкт закрили 200 кілометрів повітряного простору над Петербургом. На перехоплення об'єкта, що йшов з боку Фінської затоки, відправили винищувачі, а всі цивільні літаки, що прямують до Пулкова, почали розвертати в небі. Також у місті оголосили план "Килим" - його запроваджують при незаконному перетині кордону або появі невідомих об'єктів, - повідомляють росЗМІ.

За повідомленням Міноборони РФ, "закриття неба над Санкт-Петербургом - тренування за взаємодією з цивільними органами управління повітряним рухом. У ході тренування відпрацьовано питання виявлення, перехоплення та ідентифікації передбачуваної мети порушника, а також взаємодії з екстреними службами. Були задіяні винищувачі зі складу чергових сил ППО".

Читайте також: Провісник масованої атаки або черговий фальш-старт: Що стоїть за атакою російських дронів уночі 27 лютого

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: