07.03.2023, 13:15

"Снарядний інсульт" вже влітку: Прогноз експертів щодо боєприпасів у Росії

Марина Началова | Всі новини автора
Снаряди

Снарядний голод в окупаційних військах відчувається не перший місяць. На початку війни росіяни випускали по українських позиціях до 80 тис. снарядів на добу, а зараз ця цифра не перевищує 16-20 тис. і постійно зменшується.

Скарги російських військових на недостатність забезпечення з'являються майже щодня. До чого це призведе зрештою проаналізував Час Пік.

Ньюсмейкером проблем із боєприпасами останнім часом виступає засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Він пророкує проблеми для його підрозділів, якщо не налагодяться постачання БК і не буде підкріплення.

"Я стукаю у всі двері, б'ю на сполох з боєприпасами й з підкріпленням, а так само з тим, щоб нам прикрили фланги", — скаржиться Пригожин.

Пам'ятні події лютого 2023 року, коли постачання БК ПВК "Вагнер" було майже заморожено. І причина тут не лише у конфлікті Пригожина з верхівкою Міноборони РФ, а й у банальному дефіциті боєприпасів.

Після "святкування" річниці СВО на деякий час постачання відновилося у необхідних обсягах, але не надовго. І знову Пригожин "стукає на всі двері", а даремно - БК не вистачає.

Цей симптом не приховати. Швидко наростити випуск снарядів Росія не може, тому шукає хто б міг їй допомогти. Китай, Іран – хто ще? Охочих допомагати щось не видно. До чого це призведе зрештою?

За словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" ]]>Олександра Коваленка]]> до травня російська артилерія не зможе здійснювати навіть повних 10 тис. пострілів на добу.

До липня вони вийдуть на споживання виключно внутрішнього виробництва снарядів – 4-5 тис. пострілів на добу. І якщо Росія не знайде постачальника снарядів, то влітку її накриє "снарядний інсульт".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк