12.03.2023, 18:55

Сутички протестувальників в Молдові: у Кишиневі заарештували учасників мітингу

Оксана Мовчан | Всі новини автора
молдова

У Молдові проросійська партія влаштувала протести у Кишиневі та спровокувала зіткнення мітингувальників із правоохоронцями. Відомо про перші затримання протестувальників.

Про це повідомляє незалежне онлайн-видання ]]>NewsMaker ]]>та ТГ- канал ]]>DeepState]]>, передає Час Пік.

Активними організаторами акції стала проросійська партія "Шор". У 2022 році, після російського вторгнення в Україну, "Шор" почала активно взаємодіяти з російською владою. Депутати партії відвідали Москву та налагодили міжпартійні контакти з росіянами. Після цього партія організовувала протестну діяльність проти уряду чинної президентки Молдови Маї Санду.

12 березня у Кишиневі під час акції протесту почалися сутички. Поліція перекрила шляхи в місті скупчення людей, а на в'їзді в місто були зупинені автобуси з "мітингарями". Також, в аеропорту затримано члена ЧВК "Вагнер". Найманця повернули літаком у РФ.

Як заявив голова Національної поліції Віорел Чернеуцяну, правоохоронці попередили в’їзд до Молдови громадянина РФ, який  повинен був навчити людей, які мали намір дестабілізувати ситуацію в Молдові.

"Наш агент під прикриттям, запроваджений у цю групу, вступив у контакт із людиною з Росії. Другий громадянин Росії Андрій приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити", - розповів голова Національної поліції Чернеуцяну. 

На даний час стало відомо, що правоохоронці країни затримали понад 54 особи, серед яких 12 неповнолітніх. Мітингувальники мали при собі заборонені предмети: ніж, кастет, газовий балончик.

Читайте також:

Путін втрачає контроль над російським інформаційним простором - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: