06.05.2023, 13:42

У Росії підірвали автомобіль з посібником бойовиків "ЛДНР", пропагандистом Захаром Прилєпіним

В России взорвали автомобиль с Захаром Прилепиным

Під Нижнім Новгородом підірвали автомобіль Audi Q7, в якому знаходився Захар Прилєпін - терорист-письменник, пропагандист "руського миру", який воював проти України.

Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, вибух стався близько 10:40 ранку за 50 кілометрів від міста Бор, коли Прилєпін їхав до своїх родичів до Нижнього Новгорода. Є інформація, що Прилєпін важко поранений, повідомляє Час Пік.

За даними Telegram-каналу "Baza", після вибуху загинув водій машини. В авто разом із Прилєпіним знаходилася його донька, яка вийшла з машини за кілька хвилин до вибуху.

За інформацією Telegram-каналу "Mash", помічниця Прилєпіна Людмила Зуєва повідомила, що "Захар Прилєпін живий, загинув його помічник".

Попередньо вибуховий пристрій знаходився під дном машини біля заднього сидіння й був приведений в дію дистанційно.

"За Прилєпіним стежили і дочекалися, коли він висадить з машини доньку. Після детонації авто перекинулося. На місці вибуху вирва глибиною півтора метри. Осколки розкидало в радіусі 30 метрів...

Захар Прилєпін перебуває у тяжкому стані. Зараз до нього прямують вертоліт та швидка, щоб перевезти до Нижнього Новгорода. Виїзд із Нижнього Новгорода тимчасово обмежений...

Внаслідок замаху загинув охоронець - громадянин України на ім'я Олександр, відомий під позивним "Злий", - повідомляє "Mash".

Як повідомляють росЗМІ, Прилєпін поранений важко - у нього зламані обидві ноги, можливо, травматична ампутація. Інформація уточнюється.

Дружина Захара Прилєпіна повідомила про постійні погрози.

Довідка: письменник та журналіст Захар Прілєпін (справжнє ім'я Євген Прілєпін) - Співголова політичної партії "Справедлива Росія - Патріоти - За правду". Член центрального штабу Загальноросійського народного фронту.

З 2014 року Прилєпін особисто брав участь у збройному конфлікті на Донбасі. У грудні 2015 року став радником головного бойовика так званої "ДНР" Олександра Захарченка. З осені 2016 року був заступником командира батальйону спецназу по роботі з особовим складом армії "ДНР".

Майор Прилєпін - фігурант бази даних центру "Миротворець" як особа, яка становить загрозу національній безпеці України та міжнародному правопорядку.

З 28 лютого 2022 року, через вторгнення РФ в Україну, Прилєпін перебуває під персональними санкціями Євросоюзу, Великобританії та низки інших країн.

Захар Прилепин Захар Прилепин Захар Прилепин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк