17.05.2023, 18:33

 "Ухвалено рішення по продовженню зернової угоди", - Ердоган 

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ердоган

Україна, Туреччина, ООН та Росія домовилися про продовження "зернової угоди", яка буде тривати ще два місяці. 

Про це, з посиланням на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Завдяки зусиллям нашої країни, підтримці наших російських друзів та внеску наших українських друзів, було ухвалено рішення про продовження угоди про Чорноморський зерновий коридор ще на 2 місяці", - зазначив Ердоган.

Глава турецької держави додав, що його країна продовжить зусилля щодо виконання всіх положень "зернової угоди", виконуючи всі її умови.

Варто зауважити, що востаннє "зернову угоду" продовжували до 18 травня. Але РФ вже на початку місяця почала блокувати вивіз зерна з України морем, вона відмовлялася проводити інспекції суден.

При цьому Україна не веде прямих переговорів з Росією. Існує дві дзеркальні угоди, одну з яких між собою погоджують Україна, ООН та Туреччина, а другу - Росія, ООН та Туреччина.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков підтвердив, що "зернову угоду" продовжили до 18 липня.

"Світ продовжить отримувати українську продукцію завдяки зусиллям наших партнерів по угоді - Туреччини та ООН. Ми вдячні партнерам за непохитну та цілеспрямовану позицію в тому, що угода має працювати надалі та на умовах, які підписали всі сторони", - написав він. 

За його словами, Україна вітає продовження угоди, але наголошує, що вона має працювати ефективно. Для цього необхідно усунути проблеми, які вже кілька місяців створює Росія шляхом саботування інспекцій та реєстрації нового флоту.

Росіяни висловили обурення з приводу подовження "зернової угоди". Декому навіть прийшлось видаляти безліч гнівних коментів, які заполонили мережу.  

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Між Україною та РФ необхідно створити 100-кілометрову демілітаризовану зону - Буданов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк