01.06.2023, 19:24

Країна-агресорка заблокувала роботу зернової угоди: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
зерно

Росія знову заблокувала роботу Чорноморської зернової ініціативи. Цього разу країна-окупант зупинила реєстрацію вхідного флоту до всіх морських портів України, які залучені в угоді.

Про це повідомляє ]]>пресслужба]]> Міністерства відновлення, передає Час Пік.

"Деструктивна позиція Росії та відсутність зареєстрованих суден на інспекцію унеможливлює складання інспекційного плану на сьогодні, про що всі сторони були повідомлені Секретаріатом СКЦ", - повідомило відомство.

За інформацією Мінвідновлення, протягом 30 і 31 травня РФ без пояснень зареєструвала для інспекції лише одне вхідне судно на порт "Чорноморськ", тоді як інші сторони СКЦ підтвердили до участі в Чорноморській ініціативі 10 суден на три порти.

СКЦ у Стамбулі оголосив про неможливість складання інспекційного плану на 1 червня.

У черзі на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікують 50 суден, на які має бути завантажено 2,4 мільйона тонн продовольства для світу.

У Мінвідновлення наголошують, що деструктивна позиція РФ завдає збитків на понад мільярд доларів, які позначаються на кінцевій вартості продовольства для світу.

Україна вже звернулася до Секретаріату СКЦ із вимогою відновити повноцінну роботу ініціативи.

"Сподіваємося, що партнери з Ініціативи все ж таки знайдуть рішення і припинять цей шантаж Росії всього світу. Адже значення зернової ініціативи вже доведено світовим продовольчим ринком, і світ не повинен мовчати", – йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Прорив кордону, пожежі та черги на АЗС: що відомо про події в БНР - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк