21.06.2023, 13:57

Велика Британія оголосила масштабний пакет фінансової підтримки для України: на що підуть гроші

Сунак

Україна отримає від Великої Британії фінансову допомогу в 3 млрд доларів. Кошти надаватимуться протягом трьох років. Передбачається, що допомога буде використана на фінансування життєво важливих держпослуг, зокрема лікування та освіти.

Пакет фінансової підтримки анонсував прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час Конференції з питань відновлення України, яка проходить у Лондоні, передає Час Пік.

Сунак наголосив, що кошти надаються у вигляді кредитних гарантій. Тобто Україна зможе взяти довгострокові кредити на цю суму на відкритих фінансових ринках – вигідні умови такого кредитування забезпечать саме британські гарантії.

"Уряд Британії хоче підтримати Україну в наступні роки. Протягом наступних трьох років ми надамо довгострокові гарантії на 3 млрд доларів. Ми хочемо посилити інвестиції разом з екологічними ініціативами", – сказав він.

Крім того, Україна отримає додаткові 240 млн фунтів стерлінгів (близько 306 млн доларів) безпосередньо від Великої Британії. Кошти з цього пакету планують направити на:

  • проєкти щодо порятунку життя (розмінування, набори для ліквідації наслідків стихійних лих тощо);
  • програми реформ;
  • енергетичні проєкти.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Держсекретар США зустрівся з лідером Китаю, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк