05.07.2023, 19:41

У Міноборони Великобританії назвали втрати РФ в Україні за час повномасштабної війни

разбитые танки

За рік повномасштабної війни проти України РФ втратила близько 220 тисяч солдатів пораненими та вбитими, не рахуючи "вагнерівців".

Про це заявив молодший міністр оборони Великобританії Джеймс Хіппі, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"За нашими оцінками, з початку конфлікту було вбито або поранено близько 220 тисяч російських військовослужбовців", - сказав Хіппі.

За словами представника Міноборони Великобританії, втрати росіян у техніці вже перевищили 6200 одиниць.

Він уточнив, що РФ втратила близько 2050 основних бойових танків, 250 безпілотних літальних апаратів, 95 вертольотів, 80 літаків та 12 військово-морських кораблів усіх класів. Крім того, під час війни росіяни втратили понад 1000 артилерійських систем усіх типів.

"Конкретна кількість убитих та поранених найманців "Вагнера" з кінця лютого 2023 року невідома, проте, найімовірніше, угруповання продовжувало нести важкі втрати до початку виведення своїх сил з району Попасної та Бахмута наприкінці травня 2023 року", - додав Хіппі.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача: хто доповідав та про що говорили

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: