30.07.2023, 08:11

"Бавовна" у Москві: у мережі показали наслідки атаки БПЛА та "успішної" роботи ППО

"Бавовна" в Москве

У центрі Москви вранці 30 липня пролунали вибухи. Міністерство оборони РФ звинуватило Україну в черговій повітряній атаці.

Рано-вранці 30 липня російську столицю атакували невідомі безпілотники. Про це заявив мер Москви Сергій Собянін. А в Міноборони РФ заявили про "успішну" роботу ППО. При цьому російські ЗМІ повідомляють про "прильоти", передає Час Пік.

Як повідомляє Telegram-канал "Mash", перший із двох українських безпілотників, які атакували Москву, впав на вежу "IQ Кварталу" о 3:20. Близько 4:10 надійшла інформація про другий вибух у Москва-сіті – у бізнес-центрі "Око-2".

Російське видання "Астра" повідомляє, що внаслідок вибуху було пошкоджено 10 поверх вежі хмарочоса "IQ-квартал", де знаходиться офіс Міністерства цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій РФ. У цій же вежі знаходяться офіси Міністерства економічного розвитку, а також Міністерства промисловості та торгівлі.

"Незначно пошкоджено фасади на двох офісних вежах Сіті. Жертв та постраждалих немає", - заявив Собянін.

У Міноборони РФ уточнили, що "один український БПЛА знищений у повітрі засобами ППО над територією Одинцовського району Московської області. Ще 2 пригнічені засобами РЕБ і, втративши управління, зазнали аварії на території комплексу нежитлових будівель Москва-Сіті".

Місцеві Telegram-канали публікують фото та відео з місця "прильоту". За попередніми даними, внаслідок повітряної атаки постраждав охоронець будівлі.

Повідомляється також, що через вибухи у Москві було тимчасово закрито на виліт і приліт аеропорт "Внуково".

Варто зазначити, що росіяни по-різному відреагували на те, що сталося. Одні шоковані розумінням того, що війна дісталася вже й до Москви, інші традиційно вимагають рознести Київ та НАТО. Треті вже пищать від страху, розуміючи, що внаслідок війни, яку розв'язав Кремль в Україні, можна загинути і в центрі російської столиці.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк