31.08.2023, 11:49

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес пішов у відставку

Бен Уоллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес йде у відставку. Очікується, що прем’єр-міністр Ріші Сунак сьогодні призначить нового главу відомства.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес йде у відставку. Про це він заявив у листі до прем'єр-міністра Ріші Сунака, ]]>опублікованому ]]>31 серпня на сайті британського уряду, повідомляє Час Пік.

У листі Воллес зазначив, що минув четвертий рік його перебування на посаді міністра оборони й дев'ятий рік роботи на міністерських посадах.

Воллес подякував Сунаку за підтримку та висловив сподівання, що уряд Великої Британії продовжить інвестиції у сферу оборони.

Ріші Сунак у листі до Воллеса подякувала йому за роботу й зазначив, що розуміє його бажання піти у відставку.

"Ви покидаєте уряд із моєю вдячністю та повагою", - написав Сунак.

"Це все, шановні! Було честю служити цій великій нації. Заява про відставку Бена Воллеса та відповідь прем'єр-міністра: 31 серпня 2023 р.", – написав Бен Воллес у Twitter.

Про наміри покинути свою посаду Воллес заявив ще у липні. Він обіймає посаду міністра оборони з 24 липня 2019 року. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у Великій Британії змінилися три прем'єр-міністри, але Воллеса щоразу призначали на посаду міністра оборони. Він послідовно виступає на підтримку України та надання їй військової допомоги.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк