07.10.2023, 15:40

Після вторгнення ХАМАС на всій території Ізраїлю введено надзвичайний стан

Оксана Мовчан | Всі новини автора
жах

Міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір оголосив про введення надзвичайного стану по всій території Ізраїля.

Про це, з посиланням на місцеве видання ]]>Haaretz]]>, передає Час Пік.

"Міністр національної безпеки Бен-Гвір оголосив надзвичайний стан на всій території Ізраїлю і наказав залучити до роботи в поліції всіх добровольців", - сказано у повідомленні.

У правоохоронців відтепер з'явиться більше повноважень у час надзвичайного стану.

Зранку, 7 жовтня, терористи ХАМАСу здійснили ракетний обстріл по території країни. Пізніше бойовики зайшли до Сдероту - невеличкого міста в Південному окрузі.

За словами збройних сил Ізраїлю, терористи заплатять високу ціну. Також було розпочато контртерористичну операцію "Залізні мечі".

Прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньяху заявив про те, що його країна перебуває у "стані війни".

"Це не операція, не ескалація - це війна. І ми переможемо. ХАМАС заплатить за цю війну безпрецедентну ціну. Я розпорядився зачистити прикордонні населені пункти від терористів і провести мобілізацію резервістів", - наголосив Нетаньяху.

Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, наразі відомо про щонайменше 545 поранених осіб. Також є загиблі.

Це лише попередні дані, надалі кількість жертв зростатиме, оскільки не відомо, скільки людей вбито у захоплених терористами прикордонних кібуцах. 

Невідомо також, скільки ізраїльтян бойовикам вдалося захопити у заручники та вивезти до Гази, використовуючи їх як "живий щит". 

При цьому ЗМІ відмічають, що подібних катастроф Ізраїль не знав 50 років. У мережі пишуть, що свій напад на Ізраїль терористи ХАМАС показово запланували на 50-річчя "війни Судного дня".

Як повідомлялось раніше, терористичний рух ХАМАС заявив про початок проведення в Ізраїлі операції "Повінь". За перші 30 хвилин на території країни було випущено 5 тисяч ракет та снарядів із боку сектору Газа.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Іспанія передасть Україні пускові установки ЗРК Hawk, а Німеччина працює над передачею системи Patriot

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк