22.11.2023, 10:56

Тимчасове перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС: про які умови домовились сторони

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Ізраїль та Палестина

У ніч проти 22 листопада Ізраїль та ХАМАС схвалили угоду про звільнення частини заручників та припинення вогню в секторі Газа на чотири дні.

Упродовж них на територію сектору мають надіслати гуманітарну допомогу та паливо, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>BBC News Україна.]]>

Першим етапом угоди є визволення щонайменше 50 жінок з дітьми.

"У документі наголошується, що припинення вогню можуть продовжити: за кожних 10 звільнених заручників додаватимуть ще один день. Влада також підкреслила, що після закінчення перемир'я війна продовжиться", — йдеться у повідомленні.

Посередником угоди виступив Катар. У ній також йдеться про визволення палестинських жінок та неповнолітніх осіб з ізраїльських в'язниць.

"Влада Катару, яка брала участь у переговорах разом з представниками Єгипту та США, заявила, що час початку перемир'я оголосять протягом 24 годин. Бойовики ХАМАС вночі також виступили із заявою, в якій вітали "гуманітарне перемир'я" та підтвердили, що звільнять з полону 50 жінок і дітей в обмін на 150 палестинців", — зазначили у BBC.

Як повідомляє Haaretz, декілька лікарень в Ізраїлі вже підготували окремі палати для тих, хто звільниться з полону ХАМАС. 

Пропонуємо до перегляду:

Гурт "FoxBox" презентує свій новий трек "Тікаю" з альбому "Задля тебе".

Кліп створено за сприяння лисичанської студії "Час Пікчерс продакшн". Продюсер проєкту Vit Richer.

Дивіться також:

Читайте також: Палата представників США схвалила проєкт фінансування без допомоги для України та Ізраїлю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк