06.01.2024, 21:17

У Польщі підписали угоду з фермерами для припинення блокади кордону: подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
кордон

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та фермери-страйкарі з руху "Ошукане село" підписали угоду щодо припинення блокування пункту перетину кордону з Україною "Медика – Шегині".

Про це сьогодні, 6 січня, повідомили у виданні ]]>Polsat News]]>, передає Час Пік.

Міністр зобов'язався виконати вимоги фермерів. Згідно з угодою, Польща має виділити субсидії на кукурудзу у розмірі одного мільйона злотих, підвищити кредитування на 2,5 мільярда злотих та залишити розмір сільськогосподарського податку на рівні 2023 року:

"Ми приймаємо вимоги аграріїв до реалізації, вони закладені в наших бюджетних пропозиціях на 2024 рік щодо дотацій на кукурудзу та кредитів. Звісно, ​​бюджет у процесі прийняття. Я переконаний, що все це буде прийнято Верховним Сеймом, тому я можу бути оптимістичним щодо виконання цих двох пунктів", – сказав міністр сільського господарства та розвитку села Чеслав Секерський.

Згідно з угодою, блокування пункту пропуску в Медиці має бути призупинено. Дата призупинення блокади та його терміни наразі не вказуються.

"Ця угода – не початок і не кінець діалогу, який ми розпочали і продовжуватимемо з аграріями. Ми хочемо вирішувати проблеми в діалозі з фермерами, з повноцінним партнерським обговоренням. Ми усвідомлюємо складність ситуації в сільському господарстві", – сказав під час брифінгу міністр АПК.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: "Захворюваність на COVID - 19 зростає у багатьох країнах": у ВООЗ закликали відновити карантинні заходи 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк