07.01.2024, 22:35

Голова МЗС Італії закликав створити армію Євросоюзу: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапролд

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що країни Євросоюзу мають створити єдине військо, яке б могло брати участь у запобіганні та врегулюванні можливих конфліктів.

Про це в інтерв’ю виданню ]]>La Stampa]]> заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, передає Час Пік.

На його думку, це дасть змогу бути "миротворцями у світі" і проводити "ефективну зовнішню політику". 

"Якщо ми хочемо грати у світі роль миротворців, нам потрібна європейська армія. Це фундаментальна умова для дієвої зовнішньої політики у Європі", - підкреслив Антоніо Таяні.

Він також наголосив, що у світі, де діють такі великі політичні гравці, як США, Китай, Індія та Росія, та де загострюються політичні кризи на Близькому Сході та в Індійсько-Тихоокеанському регіоні, "громадян Італії, Німеччини, Франції чи Словенії може захистити тільки вже наявна структура, а саме Євросоюз".

Кажучи про опір подібній реформі з боку деяких європейських держав, Таяні зауважив, що єдина армія зможе стримувати та підтримувати мир, інакше європейські держави залишаться "безпорадними горобцями у світі орлів".

Крім того, Таяні закликав до реформи самої загальноєвропейської політичної структури.

На його переконання, Європа повинна мати одного формального лідера, а не двох, як зараз, – голову Євроради та голову Єврокомісії.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також:

До Києва з офіційним візитом прибула глава МЗС Японії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк