12.01.2024, 07:56

США та Великобританія завдали ударів по базах хуситів у Ємені

йемен

Авіація США та Великобританії завдала ударів керованими бомбами по об'єктах військової інфраструктури бойовиків-хуситів у Ємені.

Про це ]]>повідомило]]> Міністерство оборони Великобританії, передає Час Пік.

"11 січня літаки Королівських ВПС Великобританії приєдналися до коаліційних сил і завдали ударів по об'єктах, що використовуються повстанським угрупуванням хуситів у Ємені для нападів на судноплавство у південній частині Червоного моря", - йдеться у повідомленні Міноборони Великобританії.

Есмінець військово-морського флоту Британії Diamond разом з американськими та французькими військовими кораблями раніше був приєднаний до "захисту життєво важливих міжнародних судноплавних шляхів від безпілотників та ракет хуситів". Враховуючи, що бойовики продовжували загрожувати торговим судам, а також цілеспрямовано обстріляли 9 січня Diamond та кораблі ВМС США, "коаліційні сили визначили ключові об'єкти, причетні до цих атак, і домовилися про проведення ретельно скоординованого удару, щоб зменшити здатність хуситів порушувати міжнародне право".

"Чотири винищувачі RAF Typhoon FGR4 за підтримки літака-заправника Voyager застосували керовані бомби Paveway IV для завдання точкових ударів по двох з цих об'єктів хуситів", - розповідають про деталі операції в британському оборонному відомстві.

Як уточнюється, один із об'єктів, розташований у населеному пункті Бані на північному заході Ємену, використовувався для запуску розвідувальних та ударних дронів. Другим об'єктом, яким завдали удару британські літаки, є аеродром у місті Абс.

"Докладні результати ударів ще оцінюються, але перші ознаки вказують на те, що здатність хуситів загрожувати торговельному судноплавству підірвана", - зазначають у Міноборони Великобританії.

Удар по базі хуситів підтвердив і президент США Джо Байден.

"Сьогодні, за моєю вказівкою, військові сили США разом із Сполученим Королівством та за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади та Нідерландів успішно завдали ударів по ряду цілей у Ємені, які використовували повстанці-хусити, щоб поставити під загрозу свободу судноплавства в одній із найважливіших водних артерій світу", - цитує слова Байдена ]]>прес-служба Білого дому.]]>

За даними ]]>CNN]]>, голова Пентагону Ллойд Остін віддавав накази і контролював удари по об'єктах хуситів у Ємені зі шпиталю "за допомогою повного набору захищених засобів зв'язку".

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: США запровадили нові санкції проти РФ: хто потрапив під обмеження

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк