14.01.2024, 20:49

В Ісландії, після виверження вулкана, лава досягла міста: загорілися будинки

вулкан

В Ісландії після виверження вулкана, у неділю вранці, лава досягла невеликого містечка Гріндавік, у місті загорілися будинки.

Про це повідомляє ]]>BNN Bloomberg]]>, передає Час Пік.

"Повторне виверження вулкана в Ісландії руйнує будинки вперше за понад 50 років, оскільки потоки лави досягли меж рибальського містечка", - йдеться у повідомленні.

За даними місцевих ЗМІ, щонайменше дві будівлі у Гріндавіку горіли в неділю вдень після того, як на початку дня на дорогах з'явилися тріщини, що вивергали лаву. 

Хоча в Ісландії виверження трапляються часто, її мешканці не стикалися з небезпекою, яка б загрожувала населеним районам у такому масштабі з 1973 року, коли частина міста з приблизно 5000 осіб була похована під лавою на островах Вестман поблизу південного узбережжя країни.

За словами прессекретаря Департаменту цивільного захисту та управління в надзвичайних ситуаціях Ісландії, для життя людей немає загрози.

"Немає можливості сказати, яких руйнувань може зазнати Гріндавік, оскільки це залежить від тривалості виверження", — зазначив геофізик з Метеорологічного офісу. 

Як повідомлялося, на півострові Рейк'янес, що на південному заході Ісландії, 14 січня почалося виверження вулкана. Національний комісар поліції Ісландії наказав жителям Гріндавіка евакуюватися до вечора понеділка після того, як на дорогах у цьому районі відкрилися вулканічні тріщини.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Світ готується до нової загадкової пандемії "Хвороба X": що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк