15.01.2024, 11:13

Австралія утилізує списані гелікоптери Taipan, замість передачі їх Україні

іва

Влада Австралії ухвалила рішення утилізувати списані гелікоптери ВПС MRH-90 Taipan, про передання яких торік просила Україна. 

Про це повідомляє інформаційний ресурс  ]]>АВС]]>, передає Час Пік.

Представник міністерства оборони повідомив журналістам, що Австралія "утилізує планери й системи, які залишилися, екологічно чистим і економічно ефективним способом".

Списані Taipan замінять в австралійській армії 40 гелікоптерів UH-60M Black Hawk американського виробництва.

Попри офіційний запит України на отримання цих гелікоптерів, рішення міністерства оборони Австралії викликало розчарування.

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко висловив сподівання, що можливість отримати ці гелікоптери "ще існує", але наразі немає жодної відповіді щодо прохання передачі.

"Російська Федерація має повну перевагу в повітрі над Україною, і ці 45 вертольотів Taipan могли б опинитися на українській лінії фронту, вони б дуже допомогли українцям у боротьбі за свободу та демократію", – прокоментувала ситуацію співголова Австралійської федерації українських організацій Катерина Аргіру.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також:

Не енергосистема: у ГУР назвали цілі ракетних атак росіян по Україні цієї зими

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк