15.01.2024, 09:36

Не енергосистема: у ГУР назвали цілі ракетних атак росіян по Україні цієї зими

ракета запуск

Метою російських ракетних ударів на сьогодні є не енергосистема України, як це було минулої зими, а об'єкти оборонно-промислового комплексу. Водночас загроза для енергосистеми залишається.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "]]>РБК-Україна]]>", передає Час Пік.

"На сьогоднішній день основні зусилля Російської Федерації зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об'єктів. Це насамперед об'єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту", - сказав Скібіцький.

За його словами, цілей, які ставлять перед собою росіяни, вони не досягають.

"Та зброя, яка використовується Росією, зокрема "Кинджали", дуже неточна. І, на жаль, від них страждає в основному саме цивільне населення", - зазначив представник української розвідки.

Водночас те, що російська армія не завдає ударів по енергетичних об'єктах України, зовсім не означає, що інтерес до них згас.

"Військова розвідка чітко знає, що вони провели аналіз для завдання ударів по наших енергетичних об'єктах у 2022-2023 році. Росіяни визначили найбільш критичні об'єкти, які можуть бути вражені саме ракетним озброєнням, а також безпілотними літальними апаратами", - розповів Скібіцький.

Представник розвідки додав, що ворог продовжує регулярно здійснювати космічну зйомку українських енергетичних об'єктів, щоб у разі потреби завдавати ударів. Тому загроза для енергосистеми все одно лишається.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Окупанти готують нові наступи: аналітики ISW назвали можливі дати та наслідки для України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: