17.01.2024, 12:06

У Ростовській області після вибуху почалася пожежа на хімічному заводі, який пропрацював лише півроку

В Ростовской области после взрыва начался пожар на химическом заводе

У місті Шахти Ростовської області РФ після вибуху спалахнув цех на поліефірному заводі "Авангард", який відкрили менше року тому, у червні 2023 року. Є інформація про постраждалих.

Очевидці повідомляють, що перед пожежею було чути звук вибуху й припустили, що на завод був "прильот". Влада заявила, що інформація про БПЛА не підтверджується, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

За словами очевидців, вибух у будівлі стався зсередини. За попередньою інформацією, найбільше пошкоджено цех з виробництва наповнювачів для матраців та подушок.

Також очевидці звернули увагу на незвичайні сліди у небі...

Як заявив губернатор Ростовської області, за попередніми даними жертв в результаті події немає, постраждало двоє людей.

"Інформація про БПЛА не підтверджується. За даними військових, ППО в цей час не працювало", - повідомив Василь Голубєв.

За даними Telegram-каналу "BAZA", кількість постраждалих під час пожежі на Шахтинському поліефірному заводі збільшилася до 7 осіб.

"У місті Шахти Ростовської області якийсь вибух на місцевому хімічному заводі. Повідомляється про прильот.

Мабуть знову позаштатний сход боєприпасу", - ]]>прокоментував ]]>подію український журналіст Денис Казанський у Telegram.

Довідково: Завод почав працювати у червні 2023 року. Це перше підприємство в РФ, на якому виробляють поліефірне шпательное волокно - матеріал використовують для набивання меблів, пледів, курток та теплих пальт. Повідомлялося, що завод у Ростовській області знизить залежність РФ від імпорту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк