21.01.2024, 14:13

"Перший пішов": В Афганістані розбився російський літак, який виконував чартерний рейс

В Афганистане разбился российский самолет, выполнявший чартерный рейс

В Афганістані зазнав аварії російський літак Falcon, який виконував чартерний рейс з індійського Гоа до РФ через Ташкент. Літак належить ТОВ "Атлетік Груп" та приватній особі.

Як ]]>повідомили ]]>у "Росавіації", літак Falcon 10, зареєстрований у державному реєстрі цивільних повітряних суден РФ, ввечері 20 січня зник з радарів, перебуваючи в повітряному просторі Афганістану, передає Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

За попередніми даними, на борту перебувалои шестеро людей - чотири члени екіпажу та два пасажири. ТАСС з посиланням на оперативні служби пише, що на борту перебувало двоє громадян РФ.

Ведуться пошуки повітряного судна.

Поліція у провінції Бадахшан на півночі Афганістану отримала повідомлення про аварію літака на території провінції. Попередньо, авіакатастрофа сталася на горі Топхан поряд із селищами Куран-ва-Мунджан та Зебак. На місце направлено групу рятувальників.

Причиною катастрофи, за попередніми даними, стала відмова двох двигунів.

Як зазначає український журналіст Денис Казанський, авіакатастрофа – це наслідки запровадження санкцій проти РФ.

"Перший пішов...

Рано чи пізно це мало статися. Після введення санкцій російські літаки ламалися та здійснювали екстрені посадки майже щотижня. Цей перший, що розбився.

На борту літака було 6 людей. Це був чартерний рейс в інтересах "Газпрому". Мабуть, загинули якісь VIPи", - ]]>написав ]]>Казанський у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк