28.01.2024, 11:24

"Навіть бомбити не треба": У російському Ростові-на-Дону обрушився під'їзд житлової п'ятиповерхівки

В российском Ростове-на-Дону обрушился подъезд жилой пятиэтажки

У російському Ростові-на-Дону повністю обрушився під'їзд житлового багатоквартирного будинку, де напередодні стався частковий обвал стіни.

Губернатор області Голубєв заявив, що при обваленні ніхто не постраждав, оскільки евакуацію мешканців провели напередодні, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Стіна будівлі почала руйнуватися ввечері 27 січня. Мешканці п'ятиповерхового будинку вибігли надвір, почувши сильний гуркіт та скрегіт. На місце події викликали працівників МНС.

Було ухвалено рішення про евакуацію мешканців. Усього евакуювали 95 осіб, 15 з них - діти.

Місце події було оточене. Будинок відключили від електро- та газопостачання, а на території будинку запроваджено режим НС.

У прес-службі міської адміністрації заявили, що існує загроза обвалення цілого під'їзду, що й сталося вранці 28 січня.

Місцева влада заявила, що гуртожиток 1963 року побудови у 2020 році було визнано аварійним й таким, що підлягає знесенню. Мер міста Логвиненко, коментуючи подію, одразу ж звинуватив мешканців, заявивши, що їм пропонували переселитися до маневрового фонду, але вони відмовилися. Самі мешканці будинку запевняють, що таких пропозицій їм не надходило.

Прокуратура оголосила про проведення перевірки.

Поки у Росії руйнуються аварійні будинки, а люди десятків міст намагаються вижити без світла, води та опалення у 20-градусні морози, Кремль витрачає величезні кошти, щоб окупувати чужі землі. Російській "верхівці" глибоко наплювати на страждання не лише українців, а й росіян...

В российском Ростове-на-Дону обрушился подъезд жилой пятиэтажки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк