06.02.2024, 22:42

Справа про спробу "скасувати" вибори: Трампа дозволили судити

трамп

Федеральний апеляційний суд у Вашингтоні ухвалив, що Дональд Трамп не застрахований від судового переслідування за ймовірні злочини, які він скоїв під час свого президентства, щоб скасувати результати виборів у 2020 році.

Про це повідомляє ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

Як зазначається, таке рішення є серйозним ударом для ключових позицій захисту Трампа у справі про підрив федеральних виборів, яку порушив проти нього спеціальний прокурор Джек Сміт.

Трамп стверджував, що поведінка, в якій його звинуватив прокурор, була частиною його офіційних обов'язків як президента і тому захищала його від кримінальної відповідальності.

"У контексті цієї кримінальної справи колишній президент Трамп став громадянином Трампом, який має такі ж права на захист, як і будь-який інший обвинувачений у кримінальному правопорушенні. Будь-який виконавчий імунітет, який, можливо, захищав його, коли він був президентом, більше не захищає його від цього судового переслідування", - йдеться в заяві суду.

Перспектива переобрання Трампа змушує німецьких посадовців та багатьох їхніх колег по НАТО неформально обговорювати, чи зможе Альянс вижити без Сполучених Штатів.

Читайте також: США мають намір подвоїти виробництво артилерійських снарядів для передачі Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк