24.02.2024, 19:56

У збитому літаку А-50 РФ загинув увесь екіпаж із 10 росіян – джерело в ГУР

літак

У збитому російському літаку дальнього радіолокаційного виявлення А-50У був екіпаж із 10 росіян – усі загинули.

Про це повідомляє джерело в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони, передає Час Пік.

"Увесь екіпаж А-50 загинув", — йдеться у повідомленні.

За даними джерел у розвідці, в літаку було 10 окупантів - п'ять майорів, три капітани, прапорщик і лейтенант. Їх називають поіменно та додають, що на землі жертв від падіння літака не було. 

"Також, до цього борту прикріплені чотири офіцери. Чи були вони на борту в момент катастрофи наразі невідомо", — сказано в повідомленні російського Telegram-каналу.

Крім того, повідомляється, що серед загиблих міг бути Валерій Боровіков, якого раніше OSINT-аналітики називали причетним до наведення російської ракети по Будинку офіцерів у Вінниці 14 липня 2022 року.

"Встановлено, що Боровіков — командир екіпажу літака А-50У Таганрог. Саме цей борт знаходився на білоруському аеродромі в Барановичах і активно працював із самого початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну до квітня. Пізніше — 9 липня — цей борт повернувся в Білорусь. А вже 14 липня окупантами був здійснений ракетний удар по Винниці, внаслідок якого загинули 27 осіб, в тому числі діти, поранено 202, безвісти зникло 8 осіб", — говорилося тоді в повідомленні OSINT-пабліка.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, у Росії залишилося всього сім літаків А-50:

"З них не всі робочі, не всі модернізовані. Тому там на пальцях однієї руки", - сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, увечері 23 лютого сили оборони України збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Це офіційно підтвердили у Повітряних силах ЗСУ та в ГУР. За даними ЗМІ, літак уразили з радянського ЗРК С-200.

Читайте також: "Всі хочуть завершення війни. Але на наших умовах": Зеленський із Гостомелю звернувся до українців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк