29.02.2024, 09:50

Пентагон розглядає надання військової допомоги Україні без схвалення Конгресу, - CNN

пентагон

Міністерство оборони США розглядає сценарій, згідно з яким буде використано джерело фінансування військової допомоги для України без дозволу Конгресу.

Про це повідомляє видання ]]>CNN]]> з посиланням на власні джерела в Пентагоні, передає Час Пік.

Так, Міноборони США має близько 4 мільярдів доларів у фонді президентських повноважень (PDA), які можуть бути передані Україні.

Раніше Міноборони США неохоче витрачали ці кошти, оскільки немає гарантій, що Конгрес відшкодує їх на запит адміністрації на додаткове фінансування у розмірі 60 мільярдів доларів. Використання цих запасів може вплинути на боєздатність армії США.

"Але в умовах, коли Україна все більш відчайдушно потребує військової допомоги США, а республіканці в Палаті представників відмовляються проводити голосування щодо надання додаткового фінансування, високопосадовці оборонного відомства обговорюють, чи існує якась внутрішня фінансова подушка, яка б дозволила міністерству витратити хоча б частину тих 4 мільярдів, що залишилися, на допомогу Україні в боротьбі з РФ", - йдеться в публікації.

Джерела видання наголошують, що остаточно рішення ще ніхто не приймав, але розмови про цей варіант стають все більш нагальними через ускладнення на полі бою.

Читайте також: ЄС остаточно схвалив чотирирічний план з 50 млрд євро для України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк