04.03.2024, 07:57

НАТО розпочинає масштабні навчання біля кордонів РФ

НАТО начинает масштабные учения у границ РФ

У Фінляндії, Швеції та Норвегії 4 березня розпочинаються масштабні військові навчання "Nordic Response 24". Вони відбуваються під керівництвом Норвегії.

До участі у навчаннях "Nordic Response 2024", які є частиною серії навчань "Steadfast Defender", готувалися військові 13 країн-членів та партнерів НАТО. Про це ]]>повідомляли ]]>в Альянсі, передає Час Пік.

"Nordic Response" - це масштабні військові навчання на суші, на морі та в повітрі. У них візьмуть участь близько 20 тис. військовослужбовців.

"Nordic Response 2024" є частиною масштабних навчань Північноатлантичного альянсу "Steadfast Defender". Очікується, що у навчаннях візьмуть участь понад 50 кораблів: підводних човнів, фрегатів, корветів, авіаносців та різних амфібійних суден, а також понад 100 літаків: винищувачів, транспортних літаків, літаків морської розвідки, а також гелікоптери та літаки спеціального призначення Альянсу.

Спільні навчання будуть зосереджені на обороні та захисті Північного регіону.

"Ми повинні бути здатними дати відсіч і зупинити будь-кого, хто намагається кинути виклик нашим кордонам, цінностям і демократії – за нинішньої ситуації з безпекою в Європі ці навчання надзвичайно актуальні і важливі як ніколи раніше", – сказав бригадний генерал Трон Странд, командувач Норвезького центру повітряних операцій.

Навчання триватимуть до 14 березня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк