14.03.2024, 07:41

У РФ розбився гелікоптер Мі-8, який перевозив працівників золоторудного родовища: є жертви

В РФ разбился вертолет Ми-8, перевозивший вахтовиков

У Магаданській області здійснив жорстку посадку гелікоптер Мі-8, який перевозив працівників золоторудного родовища. На даний момент відомо про одного загиблого та кількох постраждалих.

За 75 км від смт Евенськ Північно-Евенського району Магаданської області сталася аварійна посадка гелікоптера Мі-8Т перевізника "Дальнєрєчєнск Авіа". Гелікоптер летів маршрутом Сопка Кварцова - Омсукчан, виконуючи транспортування вахтовиків. Про це ]]>повідомляє]]> Далекосхідна транспортна прокуратура, передає Час Пік.

Пілоти Мі-8 повідомили диспетчерам про відмову двигуна на 13 кілометрі польоту, довелося здійснити екстрену посадку. Всього на борту знаходилося 20 осіб: 17 робітників та три члени екіпажу.

Попередньо, одна людина загинула, ще двоє отримали важкі травми. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Використання пошукової авіації поки утруднене через складні метеоумови в районі.

"Причина події – несправність двигуна.

До пошуково-рятувальних заходів залучено 2 гелікоптера з аеропорту Магадан, наземна техніка", - йдеться в офіційному повідомленні Далекосхідної транспортної прокуратури.

Порушено кримінальну справу за статтею "Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть людини через необережність".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк