12.05.2024, 13:06

"Теракт чи прильот?": У російському Бєлгороді обрушився під'їзд 10-поверхового житлового будинку

"Теракт или прилет?": В российском Белгороде обрушился подъезд 10-этажного жилого дома

У російському Бєлгороді обрушився під'їзд 10-поверхового житлового будинку. Поки не відомо, скільки людей перебуває під завалами та скільки постраждалих. Також поки не зрозуміло, чи це був "прильот" чи черговий "показовий" теракт.

У російському Бєлгороді після прямого влучення обрушився під'їзд 10-поверхового житлового будинку. Є загроза обвалення всього будинку. Під завалами можуть бути люди, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що місто зазнало масованого обстрілу з боку ЗСУ. Усіх мешканців зараз екстрено евакуювали.

Як повідомляє Telegram-канал "SHOT", "прильот" був на рівні другого поверху, після чого обвалився весь під'їзд. Під завалами під'їзду можуть перебувати щонайменше 15 осіб. На місці працюють екстрені служби.

За інформацією Telegram-каналу "ASTRA", в СК РФ повідомили, що 28 дорослих та 1 дитина отримали осколкові поранення різних частин тіла, вже відомо про одну загиблу жінку. Людей продовжують витягувати з-під завалів.

Telegram-канал "SHOT" повідомляє вже про 4 загиблих, Telegram-канал "Mash" - про сім. Не виключено, що кількість загиблих та постраждалих зросте. За даними МНС, з-під завалів вдалося врятувати 12 людей, серед яких 2 дитини.

Як ]]>зазначає ]]>керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, на опублікованих кадрах не видно жодних падаючих об'єктів, а значить заява про обстріл з боку ЗСУ більше схожа на провокацію.

І навіть російський воєнний експерт Ян Матвєєв вважає, що влучання в будинок українського снаряда не спричинило б таких руйнувань.

"Найпростіший і зрозуміліший варіант - падіння російської ФАБ з УМПК. Картина схожа на удар потужним фугасним боєприпасом вагою 500 кг, а такі бомби падали у російських ВКС регулярно. І навіть на Бєлгород", - ]]>написав ]]>він у Telegram.

В Белгороде обрушился подъезд 10-этажного жилого дома В Белгороде обрушился подъезд 10-этажного жилого дома В Белгороде обрушился подъезд 10-этажного жилого дома В Белгороде обрушился подъезд 10-этажного жилого дома

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк