31.05.2024, 13:13

Суд присяжних виніс обвинувальний вердикт у справі Трампа

Суд присяжных вынес обвинительный вердикт по делу Дональда Трампа

Суд присяжних у Нью-Йорку 30 травня виніс обвинувальний вердикт у кримінальній справі проти експрезидента Дональда Трампа. Трамп визнаний винним за всіма 34 пунктами звинувачення. Остаточний вирок суд ухвалить 11 липня.

Це перший випадок в історії США, коли колишнього президента визнають винним у кримінальному злочині. Для обвинувального чи виправдувального вироку був потрібен одноголосний вердикт усієї колегії присяжних, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

12 присяжних визнали Трампа винним у фальсифікації ділових документів з метою приховання факту виплати колишній порноакторці Стормі Деніелс напередодні виборів 2016 року.

Дональда Трампа визнано винним за всіма 34 пунктами звинувачення. Кожен з 34 випадків фальсифікації звітності може бути покараний тюремним ув'язненням строком до чотирьох років – у сумі це становитиме 136 років. 11 липня на спеціальному засіданні суддя Хуан Мерчан визначить покарання.

Після виходу з зали засідань Дональд Трамп заявив журналістам, що вердикт присяжних – "далеко не кінець". Адвокат Трампа Тодд Бланш заявив, що подасть апеляцію на рішення суду присяжних.

Справа про виплати порноакторці Стормі Деніелс – це перша з чотирьох кримінальних справ, заведених проти Дональда Трампа.

Суд присяжных вынес обвинительный вердикт по делу Трампа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: