07.07.2024, 22:25

Провал партії Марін Ле Пен та рекордна явка: У Франції завершився другий тур позачергових парламентських виборів

Во Франции завершился второй тур внеочередных парламентских выборов

У Франції 7 липня завершився другий тур виборів до Національних зборів – нижньої палати парламенту. Явка у другому раунді виборів склала 67%, що є найвищим показником з 1981 року.

7 липня у Франції відбувся другий тур дострокових виборів до парламенту. Екзитполи свідчать, що ультраправа партія проросійської Марін Ле Пен зазнала поразки. Оприлюднено екзитполи, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

У Франції пройшов другий тур позачергових парламентських виборів, за підсумками якого буде розподілено 577 місць у Національній асамблеї (нижня палата парламенту Франції).

За підсумками голосування жоден з трьох основних блоків не отримує абсолютної більшості, а отже, доведеться домовлятися про коаліцію. Для формування більшості потрібно 289 місць.

За даними екзит-полу Ifop, перше місце на виборах посідає ультралівий "Новий народний фронт", який може здобути від 180 до 215 місць.

На другому місці президентська коаліція Емманюеля Макрона (150-180 місць). Партія Марін Ле Пен "Національне об'єднання" опинилася на третьому місці й може розраховувати лише на 120-150 мандатів.

Во Франции завершился второй тур внеочередных парламентских выборов

Нагадаємо, перший тур дострокових парламентських виборів у Франції, що відбувся 30 червня, приніс перемогу ультраправому "Національному об'єднанню". Тоді лідерка політсили Марін Ле Пен заявила, що якщо її партія переможе у другому турі парламентських виборів й сформує уряд, то не буде й мови про відправлення французьких військових до України. Також вона погрожувала заборонити використовувати для ударів по території РФ далекобійну французьку зброю, надану Україні в рамках військової допомоги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк