12.07.2024, 10:55

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про безпеку ядерних об'єктів України

Иллюстративное фото / Открытый источник

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, ініційовану Україною з питань безпеки та захисту ядерних об'єктів, включаючи Запорізьку АЕС.

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію "Безпека та захищеність ядерних об'єктів України, включаючи Запорізьку АЕС" із засудженням російської агресії проти України та закликом до виведення військ РФ з української території, включаючи Запорізьку АЕС. Про це постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter), передає Час Пік.

"Україна в 11 разів сильніша за Росію в Генеральній Асамблеї ООН. Бажання країн уникнути ядерної катастрофи зрозуміле, і ніяка брехня емісарів Путіна не зможе змінити цю рішучість!", - зазначив Кислиця.

Резолюція наголошує на необхідності демілітаризації та деокупації Запорізької АЕС у зв'язку з невиконанням Росією резолюцій керівних органів МАГАТЕ.

Зеленський назвав це рішення "значним кроком до відновлення поваги до Статуту ООН та міжнародного права".

За резолюцію проголосувало 99 держав, проти дев'ять. Це голосування є продовженням дискусій та рішень, ухвалених на першому Саміті світу, де одним з ключових був перший пункт "Формули миру" президента України Володимира Зеленського.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: