15.07.2024, 08:12

Введено режим НС: У Краснодарському краї вирують пожежі, горять турбази, триває евакуація людей

В Краснодарском крае бушуют пожары

Через природні пожежі у місті Новоросійськ запроваджено режим НС. За даними МНС РФ, площа лісової пожежі в Краснодарському краї збільшилася до 62 га. Поки що впоратися з вогнем не вдається.

Займання лісового масиву сталося у заповіднику "Суха щілина" в районі хутора Дюрсо.Через верхову пожежу вогонь швидко поширюється, спалюючи на своєму шляху бази відпочинку. Вогонь зайшов на територію анапського заповідника "Утріш", повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

У Новоросійську оголошено режим НС. Гасіння пожежі ускладнюється через сильний вітер, який у деяких районах досягає 17 м/с. До гасіння вогню вже залучили авіацію: літак Іл-76 та два гелікоптери Мі-8 і Ка-32.

За останніми даними, вогонь знищив 8 будиночків на анапській турбазі "Голубая волна" та кілька автомобілів, на території бази відпочинку "Романтик" вогнем пошкоджено 30 будівель. Вогонь охопив також бази відпочинку "Моряк" та "Фрегат". Є загроза подальшого розповсюдження вогню.

За останніми даними, площа лісової пожежі в районі Дюрсо зросла до 62 гектарів. В гасінні задіяно 314 осіб та 84 одиниці спецтехніки. Ситуацію ускладнює спека та сильний вітер.

Екстрені служби повідомляють, що є постраждалий - охоронець однієї бази відпочинку, у нього опіки обох передпліч. При цьому від госпіталізації чоловік відмовився.

Через лісову пожежу понад 500 людей було евакуйовано з шести місцевих турбаз: "Моряк", "Голубая волна", "Єнергетик", "Строитель", "Романтик" та "Спутник". Для евакуйованих було організовано три тимчасові пункти розміщення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк