18.07.2024, 20:46

Байден може вийти з президентських перегонів вже цими вихідними, – ЗМІ

Марина Гончар | Всі новини автора
байден

Цими вихідними президент США Джо Байден планує оголосити про свій вихід з президентських перегонів. Зростаючий тиск з боку лідерів партії у Конгресі та найближчих друзів підштовхує Байдена до цього рішення.

Про це повідомило видання Axios з посиланням на представників Демократичної партії, передає Час Пік. 

Відомо, що у приватних розмовах Байден вже змирився з реаліями політичного тиску, негативними результатами опитувань та загальною критикою. Високопоставлені демократи та ключові донори вважають, що продовження його кампанії є малоймовірним через негативне сприйняття віку президента.

"Вищі керівники його партії, його друзі та ключові донори вважають, що він не може перемогти, не може змінити громадське сприйняття свого віку та гостроти, а також не може забезпечити більшість у Конгресі. Тиск з вимогою відійти від посади кандидата зростає до нестерпного рівня, особливо в останні кілька днів", – зазначає джерело.

Демократи побоюються, що якщо Байден залишиться на посаді, колишній президент Дональд Трамп може здобути переконливу перемогу на виборах у листопаді. Це не тільки поставить під загрозу політичні досягнення Байдена, але й може завдати серйозного удару по шансах демократів у Конгресі.

Опитування, які будуть оприлюднені після Національного з'їзду Республіканської партії, можуть стати останнім ударом для кампанії Байдена. "Можливий вибух" негативних настроїв у суспільстві може серйозно похитнути позиції демократів, створюючи загрозу для їхньої більшості у Конгресі.

Як раніше повідомлялося, американське видання зазначало, що лідери демократів у Палаті представників та Сенаті закликали Байдена відмовитися від участі у президентських перегонах. Заяви президента про можливість відмови від участі у виборах у разі виникнення серйозних проблем зі здоров’ям лише посилюють ці очікування.

Читайте також: У російському Єкатеринбурзі пожежа на заводі "Уралтрансмаш"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк