20.07.2024, 18:22

"Бавовна" в Ростовській області: на авіабазі "Миллерово" уражено та виведено з ладу два критичні об'єкти

"Бавовна" в Ростовской области

У Ростовській області в ніч проти 20 липня безпілотники атакували російський військовий аеродром "Миллерово". Понад 16 вибухів пролунало поблизу селища Долотинка та в районі нафтобази. За даними військових аналітиків на російській авіабазі вражені щонайменше два критичні об'єкти.

У Ростовській області РФ в ніч проти 20 липня авіабаза "Миллерово", розташована за 150 кілометрів від лінії фронту, зазнала атаки БПЛА, повідомляє Час Пік.

Російські Telegram-канали повідомили про вибухи біля населеного пункту Долотинка, де знаходиться військовий аеродром, та в районі нафтобази. Місцеві жителі нарахували понад 16 вибухів і повідомляють про пожежі після "прильотів".

Тим часом губернатор Ростовської області Василь Голубєв традиційно звітує про успішне збиття 26 безпілотників. За його словами, всі БПЛА нібито було перехоплено та знищено. Постраждалих немає, до місця падіння уламків виїхали аварійні служби.

Місцеві жителі повідомляють про пожежі в районі злітно-посадкової смуги й розміщують відео, зняте в безпосередній близькості до авіабази.

Український військовий аналітичний портал Defence Express зазначає, що військовий аеродром "Миллерово" використовується для базування фронтових бомбардувальників, штурмовиків, ударних гелікоптерів та іншої авіатехніки. На аеродромі "Миллерово", за відкритими даними, базується 31-й винищувальний авіаційний полк з 1-ї змішаної авіаційної дивізії ПКС ЗС РФ. Авіабаза "Миллерово" є основним аеродромом, з якого російські окупанти завдають ударів авіацією по Донеччині.

Як зазначають аналітики, судячи з відео, яке зняли очевидці, "бавовна" спричинила відчутні наслідки для окупантів.

"На перших кадрах - пожежа на ділянці, де зберігається паливо для літаків. Далі камера пересувається та фіксує майданчик технічно-експлуатаційної частини, де обслуговуються та ремонтуються літаки, там також видно пожежу.

Тобто мова йде про два 100% уражених та виведених з ладу об'єктів від функціонування яких залежить робота всієї авіабази "Миллерово".

Повертаючись до сервісу моніторингу пожеж можливо зазначити, що, скоріш за все, українські дрони також зачепили літаки та вертольоти, які знаходились на відкритих майданчиках. Тобто реальні втрати так званих "ВКС" РФ можуть бути доволі чутливими", - ]]>повідомляє ]]>Defence Express.

"Бавовна" в Ростовской области

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк