28.07.2024, 21:21

Главі МВС Франції надіслали лист з вірусом чуми: що відомо

Иллюстративное фото / Открытый источник

До Міністерства внутрішніх справ Франції було направлено листа, адресованого главі відомства Жеральду Дарманену. За даними попередньої експертизи, всередині було виявлено вірус чуми.

Підозрілого листа було виявлено 27 липня у сортувальному центрі Le Poste в місті Лонжів, Кот-д'Ор. Його було адресовано главі МВС Франції Жеральду Дарманену, повідомляє Час Пік з посиланням на французькі ЗМІ.

У листі з образами на расовому ґрунті виявили підозрілий чорний порошок. Було призначено експертизу й почалося розслідування.

Поліція технічної та судової експертизи провела дослідження порошку, виявленого всередині, за допомогою поліцейського підрозділу ядерних, радіологічних, біологічних, хімічних і вибухових речовин (NRBC-E): тести показали незначну позитивну реакцію на чуму.

Порошок було відправлено до Інституту Пастера, який має провести подальші тести для підтвердження результатів. За повідомленням ЗМІ, результати очікуються пізно ввечері в понеділок, водночас префектура Кот-д'Ор заявила, що це може бути "хибнопозитивний результат".

Авторів листа поки не встановлено.

Главе МВД Франции отправили подозрительное письмо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: