28.07.2024, 22:37

Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням

Эрдоган пригрозил Израилю вторжением

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням. Заява Ердогана пролунала на тлі чергового загострення на Близькому Сході.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 28 липня виступив на зустрічі з активістами Партії справедливості та розвитку провінції Різе. Зокрема, він використав свій виступ для нових погроз на адресу Ізраїлю, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Ердоган пригрозив Ізраїлю, що Туреччина може увійти до Ізраїлю так само, як увійшла до Карабаху та Лівії.

"Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не зміг зробити це з Палестиною. Так само, як ми увійшли в Карабах, ми увійшли в Лівію, ми зробимо те саме з ними. Немає нічого, чого не можна було б зробити. Ми просто повинні бути сильними, щоб мати можливість зробити ці кроки", – заявив Ердоган.

Він також зазначив, що Туреччина розірвала торговельні відносини з Ізраїлем та припинила всі відносини.

Заява Ердогана пролунала після нещодавнього удару Ізраїлю по школі в Газі, яку нібито бойовики використовували як військову базу. Тоді загинуло понад 30 людей, ще понад 100 було поранено. За даними розслідувачів, серед жертв були цивільні. 27 липня Хезболла завдала ракетного удару по стадіону на Голанських висотах. Загинуло 12 дітей. Ізраїль пообіцяв "відповісти" на удар.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: